Kulinářská FYZIKA

12. březen 2018

Dovolujeme si Vás pozvat na další fyzikální vzdělávací seminář “Kulinářská fyzika” s lektorkou RNDr. Renatou Holubovou, CSc.  Seminář se bude konat dne 12. 3. 2018  od 13:45 hodin na MěÚ Rožnov pod Radhoštěm. Program semináře je zaměřený tentokrát na využívání fyziky v rámci přípravy potravin, konkrétně teorií fyzikálních a chemických procesů, které probíhají během různých úprav pokrmů. Dále budou moci účastníci diskutovat nad fyzikou jakou vědou o měření teploty, transportu tepla a také využití zákonů fyziky při konstrukci varných těles a zdrojů tepla – indukční vaření, chladničky, apod. Prezentace bude doplněna řadou praktických měření a jednoduchých experimentů.

Bližší informace o semináři naleznete v pozvánce zde: map_dvpp_pozvanka_kulinarska-fyzika